ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΜΗΛΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 

Λαμπρός εορτασμός και πολύ επιτυχείς, με αθρόα συμμετοχή και θερμοστάτης υποδοχής τυχούσες πολιτιστικές εκδηλώσεις έλαβαν χωρα στην Ιερά Νήσο Μήλο,
το τριήμερο 28-29-30/06.2024,
οπότε είχε αρχικώς προγραμματισθεί και η σχετική εκδρομή του Συλλόγου μας, επιμηκυνθείσα εντέλει κατά δύο ακόμη ημέρες,
01-02/07.2024.

⛵️⛵️⛵️⛵️⛵️

Την ΚΥΡΙΑΚΗ, 30.06.2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρυπητής της Ιεράς νήσου Μήλου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Σύρου & Μήλου, κ.Δωροθέου Β', ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επι τη ιερά μνήμη των Αγίων Πάντων και των αναπαυομένων στις Ιερές Κατακόμβες, με τη λειτουργική συμμετοχή εφημερίων της νήσου Μήλου και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσης Σίφνου, Αρχιμανδρίτου Ιωαννικίου.

Με την παρουσία της Επάρχου Μήλου, Αντιδημάρχων, του Αστυνομικού Διοικητή της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, του Αστυνομικού Διοικητή Κυκλάδων και του ΑΤ Μήλου, Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, του Διοικητού 6ης Περιφερειακής Διοικήσεως του Λ.Σ., του Λιμενάρχη Μήλου, Αξιωματικών του Λ.Σ.,
της Προέδρου της Φιλοπροόδου Αδελφότητος Τρυπητής, κας
Ζαχαρούλας Ρηγοπούλου,
της Προέδρου της ΜΚΥΟ Νάξου «ΚΙΝΗΜΑ», της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΡΛΙΑΝΗ» & Ά Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας & Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων ( Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ ), κας Φραντζέσκας Κουνάνη,
της Γ.Γραμματέως και της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΡΛΙΑΝΗ», κας Αθηνάς Κοντιζά και κας Αννουσώς Τόλη, αντίστοιχα, και της Γ.Γραμματεως του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», κας Αικατερίνης Μωραίτου,
αλλά και πολλών πιστών Μηλίων και άλλων Κυκλαδιτών, μελών, αλλά και φίλων του Συλλόγου μας, και πολλών παιδιών.

Το Σύλλογό μας εκπροσώπησαν : η Πρόεδρός μας, κα Ελένη Χανιώτη,
η οποία μάλιστα, εγκαινιάζοντας μια πολύ σημαντική δράση του Συλλόγου μας, απένειμε έξι ( 6 ) χρηματικά βραβεία και επαίνους σε ισάριθμες / ισάριθμους μαθήτριες/ μαθητές σχολείων της Μήλου και ήδη πρωτοετείς φοιτήτριες / φοιτητές, ανάλογα με τον βαθμό εισαγωγής τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας, καθώς επίσης η κα Φραντζεσκα Κουνάνη, Ά Αντιπρόεδρος, η Β´ Αντιπρόεδρος, κα Αλέκα Αργυροπούλου και η Γ.Γραμματεύς, κα Αικατερίνη Χανιώτη. Η Ταμίας μας, κα Ολυμπία-Ελένη Παππά δεν κατόρθωσε να είναι μαζί μας, εξαιτίας της μή προσγείωσης -λόγω κακών καιρικών συνθηκών- του αεροπλάνου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμά :

*τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.Δωρόθεο Β', ο οποίος -παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν και μετά από πολύ μεγάλη ταλαιπωρία- κατόρθωσε να φθάσει στην Ιερά Νήσο Μήλο, να τελέσει τη Θεία Λειτουργία και να λαμπρύνει με την παρουσία του την ημέρα αυτή και τον Εορτασμό, αλλά και να μας χαρίσει την Ευλογία του και μεγάλη χαρά.

Να είναι πάντα γερός και πάντα άξιος !!

*τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη μας,
κ. Νεκτάριο Σώρρο
για τις συνεχείς και κοπιώδεις προσπάθειες, που καταβάλλει, για την ιδιαίτερη επιμέλεια και αγάπη του για την Ενορία και το νησί μας και όλους εμάς, αποτέλεσμα των οποίων ήταν και η εξαιρετική Εορτή και οι υπεροχες -επ αφορμή αυτής- γενόμενες Εκδηλώσεις.

*την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον κ. Περιφερειάχη και τον κ. Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη,
την κα Έπαρχο Μήλου,
τον κ. Δήμαρχο Μήλου,
το Υπουργείο Πολιτισμού,
την κα Πρόεδρο της Φιλοπροόδου Αδελφότητος Τρυπητής, την εταιρεία IMERYS και τον κ.Σανούδο.

*τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, που συμμετείχαν στον θεσμό των Υποτροφιών και τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ & ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ,
τα παιδιά και όλες και όλους εσάς, για την αγάπη σας και τη συμμετοχή σας.

⛵️⛵️⛵️⛵️⛵️

Το Σάββατο, 29.06.2024, μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τρυπητής εδόθη από τους καλλιτέχνες Κώτσικα και Κουτελιέρη, τοπικούς οργανοπαίχτες και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Μήλου «Μιμμαλίς», σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν ενεργά και ολόψυχα, χορεύοντας και τραγουδώντας, όλοι οι παρευρεθέντες.

⛵️⛵️⛵️⛵️⛵️

Την Παρασκευή, 28.06.2024, πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Μήλου, με μεγάλη επιτυχία, η εξαιρετική Μουσική Εκδήλωση «μικροί και Μεγάλοι Έλληνες», την επιμέλεια και αψογη διοργάνωση της οποίας είχε ο Αναπληρωτής Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Σύρου & Μήλου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, κ. Νεκτάριος Σώρρος.

Με τη συμμετοχή των τραγουδιστών : Δημήτρη Μπάση και Σοφίας Μάνου, της ορχήστρας «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Υπ.Δρ. Μουσικολόγου Γεωργίου Δεμελή και την αφήγηση κειμένων, που έγραψε ο Ρένος - Νεκτάριος Παυλάκης, από τον Χάρη Τρασάνη, καθώς και του Αρχιμανδρίτη Ειρηναίου Νάκου, ενώπιον 1.200 θεατών.

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους οι ως άνω αναφερόμενοι, τα πρώτα φέροντες, χορηγοί και Πρόεδροι & μέλη Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου.

⛵️⛵️⛵️⛵️⛵️

Τη Δευτέρα, 01.07.2024,
όλοι, όσοι συμμετείχαμε στην εκδρομή του Συλλόγου μας απολαύσαμε τις ομορφιές της θάλασσας και του νησιού μας, σε μια κρουαζιέρα-περίπλου των νήσων Μήλου και Πολυαίγου.

Την Τρίτη, 02.07.2024, πριν την αναχώρηση και τον αποχωρισμό, επισκεφθήκαμε την όμορφη και γραφική ΠΛΑΚΑ, όπου δώσαμε την υπόσχεση, του χρόνου πάλι, να βρεθούμε όλοι, κι ακόμη περισσότεροι, εδώ, για την εορτή των Αγίων Πάντων και των Κατακομβών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ !!

Με το καλό, ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ !!

thumbnail_image1.jpg

Ακολουθήστε μας