Η Μηλέικη κουζίνα και γαστρονομία μάγεψε το Αθηναικό κοινό στα πλαίσια της δράσης Think globally act globally. Την κουζίνα της Μήλου εκπροσώπησε ο σεφ Βασίλης Παπικινός ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου “Αλευρόμυλος” την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020.
Το μενού που ετοίμασε ο Βασίλης Παπικινός ήταν αμιγώς κυκλαδίτικο και μηλέικο περιλαμβάνοντας φλαούνια, πιταράκια και κατσικάκι με πελτέ Μηλέϊκο, αλλά και γλυκές φλογέρες με γλυκό κουφέτο και σιρόπι Αρμαπαρόριζας.