Ο εμβολιασμένος πληθυσμός στην Ευρώπη υπερβαίνει την ηλικία των 50 ετών και η στόχευση των φορέων του τουρισμού στρέφεται σε αυτούς. Αναμένεται ότι θα είναι και οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, καθώς θα διαθέτουν “πράσινο διαβατήριο”. Στην Ελλάδα, όπου η τουριστική βιομηχανία αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομίας, οι αρμόδιοι φορείς επιθυμούν το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ Covid.
Ένα ηφαιστειακό νησί με τοπία μοναδικής αγριότητας και ομορφιάς, η Μήλος, έως πρότινος τουλάχιστον προσέλκυε νεαρές ηλικίες τουριστών. Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα και η διαφημιστική εκστρατεία του νησιού στρέφεται στην μέση ηλικία.
Η Μήλος κατάφερε να κρατήσει υψηλά το ενδιαφέρον των ευρωπαίων, με τους Αμερικανούς να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο νησί, όπως τονίζει ο δήμαρχος Μανώλης Μικελής. Με τα δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο να τοποθετούν την Μήλο στην πρώτη θέση των επιλογών για διακοπές διαμορφώνεται κλίμα αισιοδοξίας για το καλοκαίρι.
Ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο τα περιστατικά κορωνοϊού φαίνεται να μειώνονται, το ταξίδι στο εξωτερικό παραμένει παράνομο τουλάχιστον έως τις 17 Μαΐου, με το σκεπτικό ότι σε πολλά μέρη της Ευρώπης παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε εχθές την καθιέρωση ενός συστήματος τριών επιπέδων πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο στο οποίο θα εντάσσονται οι χώρες για διεθνή ταξίδια από και προς την Βρετανία. Ενώ ο κ. Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση αισιοδοξεί πως τα διεθνή ταξίδια θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν στο επόμενο στάδιο χαλάρωσης στις 17 Μαΐου, κυβερνητικό έγγραφο (HM Government- Roadmap Reviews, 5-4-2021), που δόθηκε στην δημοσιότητα συμβουλεύει τους βρετανούς πολίτες να μην κάνουν κράτηση για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό “έως ότου η εικόνα είναι πιο καθαρή”. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Πηγή:cyclades24.gr