ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Ευχαριστήριο Δήμου Μήλου σε όλους όσους συνέδραμαν με κάθε τρόπο και μέσο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για το νησί μας

 

Το απόγευμα της Τρίτης 18/06/2024 ξέσπασε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο. Λίγες ώρες μετά διαπιστώθηκε νέο μέτωπο φωτιάς στην περιοχή Φυρλίγκος.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις του νησιού: Ο Δήμος Μήλου, η Έπαρχος Μήλου, η Ο.Ε.ΔΙ.Μ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, η ΥΠΑ, το Δασονομείο, ο Θυροφύλακας, ο Υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ, η Εταιρεία IMERYS και ιδιώτες με βυτιοφόρα οχήματα.
Προτεραιότητα δόθηκε στην απομάκρυνση του κόσμου από τις παραλίες και τα κατοικημένα σπίτια της περιοχής.
Δυστυχώς, οι εστίες ήταν περισσότερες από μία, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο όλων.
Επίσης, άμεση ήταν η κινητοποίηση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με Συντονιστή τον Υπουργό, κο Β.Κικίλια, ο οποίος έστειλε ταχύτατα δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα ως εναέρια βοήθεια, ενώ σε χρόνο ρεκόρ έστειλε ένα αεροπλάνο με ομάδα δράσης 30 ατόμων για την επίγεια πυρόσβεση και τον συντονισμό, ενώ αμέσως στάλθηκε μήνυμα μέσω της Υπηρεσίας 112 με οδηγίες απομάκρυνσης.
Το ίδιο βράδυ, με προσφορά της εταιρείας MINOAN LINES και του Διευθύνοντος Συμβούλου αυτής, ταξίδεψαν δωρεάν 5 οχήματα της πυροσβεστικής και 20 πυροσβέστες.
Με εξαιρετική συνεργασία και άψογο συντονισμό, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, με τη διαχείριση του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σώματος. Σε ετοιμότητα βρίσκονταν και σκάφος του Λιμεναρχείου αλλά και βάρκες ιδιωτών που έφτασαν στο σημείο από την Αγία Κυριακή.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων πυρόσβεσης ήταν σημαντική και η συμβολή των ιδιωτικών μέσων μεταφοράς (transfer) των Μιχάλη Μάλλη, Γεώργιου Βήχου και των οδηγών αυτών, για τη μεταφορά των ομάδων δράσης στα σημεία όπου χρειαζότανε έως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση αρκετών επαγγελματιών που στήριξαν τις ομάδες δράσης με όλα τα απαραίτητα:
Γιάννης Μάλλης, Γιώργος Κρέτσης,Γιάννης Διάκος, Αντώνης Νίνος, Νίκος Νίνος, Ανδρέας Μάλλης,Κωνσταντίνος Ξυδάκης, Αντώνης Νίνος (Μαλιάς), Μαρία και Μιχαηλία Βήχου, Δημήτρης Τσερώνης (κάβα), Γραμματικοπούλου Πόπη, Μπάμπης Ζούλιας, Νίκος Ραπανάκης
Με τις υδροφόρες συνέδραμαν οι: Παναγιώτης Μικέλης, Αντώνης Βήχος, Φραγκίσκος Μαυρογιάννης, Νίκος Μάλλης, Στέλιος Τσιριγώτης, Μάριος Καβαλιέρος, ΤΕΒΑΡ και η Εταιρεία ΕΡΓΩΝΊΑ .
Οι αιρετοί και το προσωπικό του Δήμου βρέθηκαν αυθημερόν στην πρώτη γραμμή, με χειριστές μηχανημάτων και οδηγούς με τα οχήματα του Δήμου.
Με μεγάλη δυσκολία βρέθηκαν καταλύματα για να φιλοξενηθούν οι ομάδες των πυροσβεστών, τα οποία μας διέθεσαν οι: Ανεζίνα Μάλλη, Δημήτρης Πουλάκης και Θωμάς Πάντος.
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέδραμαν με κάθε τρόπο και μέσο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για το νησί μας.

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios