ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Συλλυπητήρια μηνύματα στον Θοδωρή …

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΗΛΟΥ

Τιμή σε έναν Άνθρωπο

Το Θεατρικό Εργαστήρι Μήλου αποτίει φόρο τιμής στον Θόδωρο Μπεζαϊντέ. Έναν φίλο και σύντροφο στη σκηνή του θεάτρου αλλά και της ίδιας της ζωής. Ο θάνατός του μας αφήνει μόνους στο θέατρο, μόνους στη ζωή.
Χρόνια πολλά μαζί με τον Θοδωρή στη σκηνή, από τότε ακόμα στην «Πειραματική», χρόνια πολλά μαζί στη ζωή. Εξαιρετικός στο θεατρικό σανίδι. Μόλις πρόπερσι ήμαστε μαζί στον «Θείο Βάνια». Εξαίρετος δάσκαλος με ατέλειωτο δόσιμο στα παιδιά, μαθητές. Πάνω απ’ όλα όμως Άνθρωπος !
Τιμή στον Άνθρωπο Θόδωρο Μπεζαϊντέ !

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεατρικού Εργαστηρίου Μήλου (Θ.ΕΡ.ΜΗ)
Ο Πρόεδρος            Η Γραμματέας
   Γ.Μάλλης                 Αικ.Κάτρη

 

Πλακιώτικη Ένωση

Αποχαιρετισμός σε έναν δάσκαλο και άνθρωπο

Η Πλακιώτικη Ένωση , ο σύλλογος των Πλακών της Μήλου, αισθάνεται υποχρεωμένη να απευθύνει έναν δημόσιο αποχαιρετισμό στον Θόδωρο Μπεζαϊντέ. Ο σύλλογός μας θα χρωστά πάντα ευγνωμοσύνη στον φίλο τον Θοδωρή, τον εξαιρετικό δάσκαλο της λογοτεχνίας, αφού χάρη σε αυτόν πραγματοποιήθηκε για μια σειρά σχεδόν δέκα χρόνων η εξαιρετική καλλιτεχνική εκδήλωση «Ποιητική βραδιά» αφιερωμένη σε μεγάλους έλληνες ποιητές. Το κενό που αφήνει ο θάνατός του είναι μη αναπληρώσιμο.

Τιμή σε έναν δάσκαλο και άνθρωπο !

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Πλακιώτικης Ένωσης

       Η Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

Α.Διαμαντοπούλου         Γ.Μάλλης

 

Εκπαιδευτικοί Α-βάθμιας εκπαίδευσης Μήλου

Συλλυπητήριο_μήνυμα_Οι_1.png

 

Γενικό Λύκειο Μήλου

ΣΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ, ΘΟΔΩΡΗ…

Από τη στιγμή που ήρθε στο νησί, 21 χρόνια πριν, δίδαξε με όλη του την ύπαρξη: με τη διδασκαλία στην τάξη, με την ενασχόλησή του με την τέχνη, με την  πρόθυμη εκπροσώπηση των συναδέλφων του σε κάθε περίσταση.

Ανέλαβε τη Διεύθυνση του σχολείου τη δύσκολη χρονιά της φιλοξενίας στο κτήριο του ΕΠΑΛ, στα χρόνια της επιδημίας κορονοϊού και τηλεκπαίδευσης και τα κατάφερε …

 Μετά, κατά την επανεγκατάσταση στο χώρο του ΓΕ.Λ. Μήλου συνέχισε να προσφέρει  σαν εργάτης και όχι σαν αφεντικό, χωρίς ίχνος αυταρχισμού. Ο Θοδωρής δούλεψε για το σχολείο μας αθόρυβα, χωρίς εντάσεις, καταφέρνοντας να ισορροπεί σε δύσκολες συνθήκες και παίρνοντας πάνω του πολλά βάρη -συχνά περισσότερα απ’ όσα του αναλογούσαν- με μόνο μέλημα την εύρυθμη λειτουργία  του σχολείου, το καλό των μαθητών και των συναδέλφων του. Αγωνίστηκε δυναμικά  από κάθε θέση που κατείχε υπερασπιζόμενος τις αξίες του αλλά  και σεβόμενος στην πράξη τις απόψεις των άλλων. Βοήθησε χωρίς πολλά λόγια, σεβάστηκε πάντα κάθε ανάγκη, γιατί διέθετε Γνώση,  Αγάπη και Ανθρωπιά… Με τον δικό του μοναδικό τρόπο ως Δάσκαλος και ως Διευθυντής ήταν  ουσιαστικά δίπλα στους μαθητές του -όχι με τον τρόπο που υπαγορεύουν οι τύποι, αλλά με τον τρόπο που κάθε παιδί ξεχωριστά μπορούσε να καταλάβει … Γι’ αυτό οι μαθητές του όλα  αυτά τα  χρόνια που έζησε στο νησί   τον αγαπούσαν και τον σέβονταν. Γι’  αυτό από τη στιγμή που διαδόθηκε η φοβερή είδηση όλοι , μικρότεροι και μεγαλύτεροι, έχουν μουδιάσει. Ο « Μπεζ» για τους πιο παλιούς,  ο «Μπέζας» για τους νεότερους ,  με τα αστεία, με τις φωνές, με τα « όι» και την ντουντούκα, αλλά και με τις τόσο ανθρώπινες συμβουλές  ζωής στην γιορτή της αποφοίτησης  δεν θα είναι πια κοντά μας…

 Έφυγες, ενώ είχες ακόμα τόσα πολλά να προσφέρεις στο νησί, στο σχολείο μας και στα παιδιά σου.

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη, με ένα χαμόγελο για κάθε ανάμνηση, με ένα

 «Α ρε Θοδωρή, γιατί;»

Σε ευχαριστούμε

Οι συνάδελφοί  σου στο  Γενικό Λύκειο Μήλου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΗΛΟΥ

Εκφράζουμε την οδύνη και την θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπημένου μας διευθυντή Θοδωρή Μπεζαϊντέ , που συγκλόνισε την κοινωνία του νησιού μας.
Επί σειρά ετών ως εκπαιδευτικός ήταν πάντα πολύ κοντά στα παιδιά με το χιούμορ του και την αγάπη του.
Το κενό που αφήνεις τεράστιο.
Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.
Στα παιδιά του και τους οικείους του ευχόμαστε δύναμη ψυχής και τους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.
Κε Θοδωρή θα είσαι για πάντα η πρώτη σελίδα στο βιβλίο της ζωής των παιδιών μας !!!
Καλό Παράδεισο!!

Σ.Ε.Β Μήλου

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Μήλου,

εκφράζουν την θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του κυρίου Μπεζαιντέ Θεόδωρο για τον πρόωρο χαμό του.

Ένας ευγενικός, ταπεινός και καλόκαρδος άνθρωπος, καθηγητής για δεκαετίες στο νησί μας και πρόσφατα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μήλου που είχε αποκτήσει την εκτίμηση όλων όσων τον γνώρισαν.

Ευχόμαστε η ευχή του να συντροφεύει τα παιδιά του για πάντα.

 

Από το Δ.Σ του Σ.Ε.Β Μήλου

  Ο πρόεδρος:                         Ο Γ. Γραμματέας:
Μάλλης Ιωάννης                   Νίνος Ε. Αντώνιος

 

Γυμνασίου Μήλου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Μήλου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον πρόωρο και αιφνίδιο θάνατο του αγαπητού συναδέλφου και Διευθυντή του ΓΕΛ Μήλου Μπεζαϊντέ Θεόδωρου.
Ο Θοδωρής, τόσο αγαπητός σε όλους, που με τη ζωντάνια του, την οξυδέρκεια του πνεύματός του, το αυθεντικό χιούμορ του, την αμέριστη αφοσίωση και ειλικρινή αγάπη του στο σχολείο, στους μαθητές και στις μαθήτριες, αφήνει ένα μεγάλο και ηχηρό κενό στη σχολική κι ευρύτερη κοινότητα της Μήλου. Λένε πως όταν φεύγεις από εκεί που αγαπάς, ένα κομμάτι σου μένει πίσω. Ίσως, είναι εκείνο που δεν ήθελε ποτέ να πεις Αντίο!
Καλό ταξίδι πολυαγαπημένε μας συνάδελφε, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ...
Εκ μέρους του Συλλόγου,
Η Διευθύντρια
Λογοθέτη Αργυρώ ΠΕ82

 

T.S.Eliot, Η έρημη γή (απόσπασμα)

“Και τι θα κάνω τώρα; Τι θα κάνω;
Όπως είμαι θα βγω και θα πάρω τους δρόμους
Με τα μαλλιά λυμένα, έτσι να. Τι θα κάνουμε αύριο;
Στο εξής τι θα κάνουμε;”
[…]Και θα καθίσουμε για μια παρτίδα σκάκι,
(Μας συντροφεύουνε φιγούρες φιλντισένιες)
Πιέζοντας τα μάτια δίχως τσίνορα κι ελπίζοντας
για κάποιο χτύπημα στην πόρτα.

 

ΕΠΑ.Λ. Μήλου

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αναπάντεχο χαμό του αγαπητού, καθηγητή, συνάδελφου, και λυκειάρχη Θοδωρή Μπεζαιντέ.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό Παράδεισο!!!!

 

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και οδύνη τον αγαπημένο μας συνάδελφο, σύντροφο, αγωνιστή, ΑΝΘΡΩΠΟ και επί σειρά ετών Διευθυντή στο ΓΕΛ Μήλου και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Θοδωρή Μπεζαϊντέ. Ο Θοδωρής Μπεζαϊντές εκτός από ιδιαίτερος αγαπητός άνθρωπος και συνάδελφος, αποτέλεσε για πολλά χρόνια πρότυπο μάχιμου εκπαιδευτικού και συνδικαλιστή που άφησε το αποτύπωμά του στην αγαπημένη του Μήλο, αλλά και στις Κυκλάδες, με την κοινωνική, πολιτική και αυτοδιοικητική του δράση, καθώς το τελευταίο διάστημα διατελούσε και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού.
Ο Θοδωρής άφησε το δικό του στίγμα στην εκπαιδευτική κοινότητα των Κυκλάδων, καθώς δεν έπαψε να αγωνιά και να αγωνίζεται για το δημόσιο σχολείο, για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής των συναδέλφων εκπαιδευτικών, για καλύτερες συνθήκες μάθησης και μόρφωσης των μαθητών του.
Στην οικογένειά του, στα παιδιά, στους οικείους και φίλους του εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια.
Καλό ταξίδι φίλε…

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios