ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΜΗΛΟΥ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ERASMUS+Μαθητές του τομέα Οικονομίας και Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ. Μήλου την περίοδο από 21 Ιανουαρίου 2025 έως 3 Φεβρουαρίου 2025 υλοποίησαν σχέδιο κινητικότητας με τίτλο «Τεχνικές ανάπτυξης ψηφιακού μάρκετινγκ σε ξενοδοχειακές μονάδες» για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ .
Οι μαθητές βρέθηκαν στην Λεμεσό της Κύπρου, όπου απέκτησαν θεωρητική εκπαίδευση στα Internet Marketing, Display advertising, Email Marketing, SmS Marketing κατανοώντας τις σύγχρονες στρατηγικές προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Ακόμα επιμορφώθηκαν σχετικά με τις μηχανές αναζήτησης “Search Engine Optimization” και “Social Media Marketing”.
Στο πλαίσιο της ανωτέρω εκπαίδευσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο θεματικά εργαστήρια. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο ήταν από τον φορέα «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ», όπου πληροφορήθηκαν τις τάσεις που υπάρχουν στον τουρισμό στην Κύπρο αλλά και διεθνώς. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για targetsgroups που επιλέγουν ανά ομάδα το τουριστικό κατάλυμα, εκθέσεις και ειδικές εκδηλώσεις που γίνονται σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τις νέες τάσεις στο μάρκετινγκ των ξενοδοχειακών μονάδων και στον τρόπο αποτύπωσής τους στα διαφημιστικά μέσα, όπως μέσω μιας ιστοσελίδας. Το δεύτερο θεματικό εργαστήρι πραγματοποιήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Διευθυντών Ξενοδοχείων. Εκεί έγινε παρουσίαση ξενοδοχειακών μονάδων της Κύπρου και ειδικότερα του τρόπου λειτουργίας τους, του σχεδιασμού τους και των sites τους. Μάλιστα στο πλαίσιο των εργαστηρίων οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Μεσογείου “City Of Dreams Mediterranean”, το οποίο ανήκει στον όμιλο MELCO.
Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εταιρείες:
• J.C.S.L Ltd, η οποία ειδικεύεται στην προώθηση ιστοσελίδων και στο διαδικτυακό μάρκετινγκ
• BUILDING η οποία ασχολείται με τις διαδικτυακές εφαρμογές,
• Εvenzia, η οποία διαχειρίζεται sites για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και παρέχει επαγγελματικά σεμινάρια
• On Cyprus.com, η οποία σχεδιάζει ιστοσελίδες και αναλαμβάνει την προβολή βίντεο της επιχείρησης.
Τέλος, οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ Μήλου πραγματοποίησαν επίσκεψη στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ, όπου ξεναγήθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή του σταθμού κύριο Θανάση Τσώκο, καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό Capital, όπου παρακολούθησαν και γυρίσματα ενημερωτικής τηλεοπτικής εκπομπής με τον κο Ιακωβίδη Άγγελο.
Καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού οι μαθητές είχαν την μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούν σε διάφορα ιστορικά μνημεία της Κύπρου και περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, τα οποία τους είχε διοργανώσει ο φορέας φιλοξενίας, παρέχοντας ξεναγήσεις σε όλες τις επισκέψεις. Έτσι, οι μαθητές, πέρα από τις γνώσεις που απέκτησαν πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους και το ψηφιακό marketing στον τουρισμό ως σχέδιο δράσης του προγράμματος που υλοποίησαν, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φιλόξενο νησί της Κύπρου.