Οι αδερφές Ερωτοκρίτου έχουν καταφέρει μέσα από τη ματιά τους να είναι στο επίκεντρο του ...τουρισμού.
Είναι ευρέως αναγνωρίσιμες υιοθετώντας το …brand name greek_twins και εκτός από τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις είναι περιζήτητες σε κινεζικές ιστοσελίδες και εφημερίδες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται κατά χιλιάδες οι ασιάτες followers που τις ακολουθούν.
Η δουλειά τους, σε συνδυασμό με τη δημοφιλία τους, τις απογείωσε, με αποτέλεσμα να …προσγειωθούν στο Υπουργείο Τουρισμού, για να λάβουν τον τίτλο “Πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού”.
Στη Μαρία Σμιλίδου
Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με την προβολή της Ελλάδας στην Κίνα του 1,5 δις. κατοίκων;
Δύο ήταν οι λόγοι. Καταρχήν γιατί στην Κίνα δεν υπήρχαν πολλές πληροφορίες για την χώρα μας (μόνο γενικές) και πολλές φορές όταν λέγαμε πως είμαστε Ελληνίδες δεν ήξεραν καν που είναι η Ελλάδα. Οι πιο πολλοί ξέρανε περισσότερο για την Σαντορίνη, παρά για την Ελλάδα. Έτσι αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση. Με τα βίντεο που δημιουργούμε και προβάλουμε, όχι μόνο ερχόμαστε πιο κοντά στη χώρα μας και η νοσταλγία προς την Ελλάδα μίκραινε, αλλά παράλληλα ενημερώναμε τους Κινέζους για τις ομορφιές της πατρίδας μας, κάτι που μας έκανε να νιώθουμε όμορφα!
Πως προκύπτουν οι ιδέες σας για τη δημιουργία των videos που «ανεβάζετε» στα social media της Κίνας;
Όταν αρχίσαμε, προβάλαμε τόπους που πιστεύαμε πως πρέπει να τους δουν, να τους γνωρίσουν οι Κινέζοι. Τώρα, καθημερινά λαμβάνουμε πολλά μηνύματα για μέρη που θέλουν να δουν οι ίδιοι ή πως να φτιάξουν κάποια φαγητά, αλλά και πολλές απορίες τους για την ελληνική γλώσσα και κάποια εθνικά θέματα όπως η γενοκτονία των Ποντίων, η εισβολή στην Κύπρο, η Αγία Σοφία κ.α.
Σπουδάσατε οικονομικά. Θα συνδυάσετε τις σπουδές σας με τον τουρισμό;
Ότι και να κάνουμε στο μέλλον οι γνώσεις οικονομικών που αποκτήσαμε από το πτυχίο μας και το MBA θα είναι πάντα χρήσιμες και ιδιαίτερα στο κομμάτι του τουρισμού και του εμπορίου. Αν για κάτι είμαστε σίγουρες, είναι ότι δεν θα σταματήσουμε να προβάλουμε την Ελλάδα μας ως έναν κορυφαίο προορισμό.
Στην εποχή του κορωνοϊού ποιες αλλαγές διαπιστώνετε στη ζωή του κινέζικου λαού;
Διαπιστώνουμε από τις επαφές μας δυσκολίες στις μετακινήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, περισσότερη προσοχή και φροντίδα για την προσωπική τους υγιεινή, καθώς και επαγγελματική αβεβαιότητα για το μέλλον. Κατά τα αλλά η πανδημία ελέγχθηκε από τα αποτελεσματικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και η επιτυχία της οφείλεται και στην πειθαρχεία του Κινεζικού λαού.
Παρατηρείτε να έχει περιοριστεί η διάθεση για μετακινήσεις και ταξίδια των Κινέζων;
Βέβαια, ιδίως στις χώρες Σέγκεν. Στην Ελλάδα π.χ. υπάρχει πτήση κάθε Σάββατο, πολλοί Κινέζοι τουρίστες και επιχειρηματίες θέλουν να έλθουν, αλλά αδυνατούν γιατί δεν μπορούν να βγάλουν βίζα από τα προξενεία μας στην Κίνα. Εξάλλου ακόμα ένας αποτρεπτικός παράγοντας είναι η καραντίνα 14 ημερών που επιβάλλει η Κινεζική κυβέρνηση μετά την επιστροφή των πολιτών της στην Κίνα. Κάποιοι φίλοι μας είναι επιφυλακτικοί να ταξιδέψουν γιατί φοβούνται την έξαρση του Covid 19 σε χώρες Σέγκεν μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Άλλοι γνωστοί μας έχουν γράψει τα παιδιά τους σε σχολείο στην Αθήνα, αλλά δεν μπορούν να έλθουν διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την άδεια παραμονής τους και το Προξενείο δεν τους εκδίδει βίζα, βάση οδηγιών του Υπουργείου Εξωτερικών.
Το μεγάλο όνειρο που έχετε για το μέλλον σας ποιο είναι;
Να καταφέρουμε οι Κινέζοι να μιλάνε τη γλώσσα μας και να επισκέπτονται την Ελλάδα!
Είστε νέες και όμορφες. Το greek_twins κάνει θραύση στην Κίνα. Που θα θέλετε να το φτάσετε;
Όσο πιο ψηλά μπορούμε κερδίζοντας την αγάπη των ανθρώπων που μας ακολουθούν και θα μας ακολουθήσουν στο μέλλον. Ο στόχος μας είναι όλη η Κίνα να ανακαλύψει μέσω των βίντεο μας τις ομορφιές του τόπου μας και περισσότεροι Κινέζοι να μιλούν Ελληνικά.
Όπως και η γλώσσα μας έτσι και η Κινεζική γλώσσα είναι πλούσια σε παροιμίες με σοφά μηνύματα. Μια από αυτές που θυμόμαστε είναι;
Την ακούσαμε και μας άρεσε πολύ. “Αν θες να χορτάσεις έναν άνθρωπο για μία μέρα δώσ’ του ένα ψάρι. Αν θες να τον χορτάσεις για μια ζωή μάθε του ψάρεμα”.